Sicilijanska kaponata

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
10k
101
659
04/09/2017
"Ovo jelo daje novo značenje terminu Prestupnički ukusno!"
Priprema20 min.
Kuvanje60 min.
Ukupno80 min.
Porcije3
Skuvao je+1 poen
Korisnici, koji su pripremili ovaj recept: 1
  • Ukupno pregledano1 858
  • Pregledi tokom meseca37
  • Pregledi tokom sedmice4
  • Rejting5 od 5
  • Skuvano1

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Patlidžan se opere, očisti i seče na kocke. Nakon toga se stavlja u posoljenu vodu na 15 minuta da mu opadne gorčina. Tikvice se takođe operu, očiste i iseku na kocke.

U posudi, na čije smo dno stavili papir za pečenje, se rasporede kocke patlidžana i tikvice. Posole se solju i preliju se s malo maslinovog ulja. Peku se u prethodno zagrejanoj rerni dok ne omekšaju. Paprike i luk se očiste i iseku na parčiće.

Prodinstaju se u vreloj masnoći. Nakon što omekšaju dodaje se pasirani paradajz i beli luk, prethodno očišćen i isečen na tanke kriške.

Nakon što sos provri, dodaju se tikvice i patlidžani, a zatim i zelene masline. Ostavlja se jelo da se krčka na slaboj ringli još oko 5-6 minuta da se pomešaju ukusi.

Nakon što se ohladi gotovo jelo se začini s malo sirćeta po ukusu i posipa se svežim bosiljkom isečenim na sitno.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar