Način pripreme
Patlidžan se opere, očisti i seče na kocke. Nakon toga se stavlja u posoljenu vodu na 15 minuta da mu opadne gorčina. Tikvice se takođe operu, očiste i iseku na kocke.
U posudi, na čije smo dno stavili papir za pečenje, se rasporede kocke patlidžana i tikvice. Posole se solju i preliju se s malo maslinovog ulja. Peku se u prethodno zagrejanoj rerni dok ne omekšaju. Paprike i luk se očiste i iseku na parčiće.
Prodinstaju se u vreloj masnoći. Nakon što omekšaju dodaje se pasirani paradajz i beli luk, prethodno očišćen i isečen na tanke kriške.
Nakon što sos provri, dodaju se tikvice i patlidžani, a zatim i zelene masline. Ostavlja se jelo da se krčka na slaboj ringli još oko 5-6 minuta da se pomešaju ukusi.
Nakon što se ohladi gotovo jelo se začini s malo sirćeta po ukusu i posipa se svežim bosiljkom isečenim na sitno.