Bonapeti.rs»Recepti»Jela od Povrća»Sicilijanska kaponata

Sicilijanska kaponata

Albena AsenovaAlbena Asenova
Guru
8102673k264
Sicilijanska kaponata
Fotografije: Albena Asenova
1 / 2
04/09/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
3
"Ovo jelo daje novo značenje terminu Prestupnički ukusno!"

Potrebni sastojci

  • tikvice - 1 komad
  • patlidžan - 1 komad
  • paprike - 3 komada
  • luk - 1 glavica, crni
  • paradajz - 3 komada
  • beli luk - 4 čena
  • masline - 10 komada, bez koštica (zelene)
  • maslinovo ulje
  • sirće
  • bosiljak
* merne jedinice

Način pripreme

Patlidžan se opere, očisti i seče na kocke. Nakon toga se stavlja u posoljenu vodu na 15 minuta da mu opadne gorčina. Tikvice se takođe operu, očiste i iseku na kocke.

U posudi, na čije smo dno stavili papir za pečenje, se rasporede kocke patlidžana i tikvice. Posole se solju i preliju se s malo maslinovog ulja. Peku se u prethodno zagrejanoj rerni dok ne omekšaju. Paprike i luk se očiste i iseku na parčiće.

Prodinstaju se u vreloj masnoći. Nakon što omekšaju dodaje se pasirani paradajz i beli luk, prethodno očišćen i isečen na tanke kriške.

Nakon što sos provri, dodaju se tikvice i patlidžani, a zatim i zelene masline. Ostavlja se jelo da se krčka na slaboj ringli još oko 5-6 minuta da se pomešaju ukusi.

Nakon što se ohladi gotovo jelo se začini s malo sirćeta po ukusu i posipa se svežim bosiljkom isečenim na sitno.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: