Krompir Kaponata

25/08/2017
"Prava sreća je na tanjiru - fenomenalno i ukusno vegetarijansko jelo "
Kuvanje50 min.
Ukupno50 min.
Porcije3
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano984
  • Pregledi tokom meseca54
  • Pregledi tokom sedmice11
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Krompir se lepo opere, zato što se peče sa korom. Mogu biti i stari, ali da je od sorte sa tanjom korom.

Očišćeni krompir se probode na nekoliko mesta ražnjićem ili viljuškom. Nakon toga se stavlja da se peče u rerni na oko 30-40 minuta na 200 stepeni.

Kad se zapeče, iseče se na dva dela po dužini, izvadi se unurašnjost, posoli i namaže sa malo maslinovog ulja. Vraća se u rernu na još deset-petnaest minuta, dok ne porumeni.

Dok se krompir peče, priprema se nadev ili kaponata. Patlidžan se iseče na kockice i stavlja u posoljenu vodu da se odvoji gorak sok.

Luk se sitno isecka i stavlja u tiganj da se dinsta sa malo maslinovog ulja i vode. U njega se dodaju čenovi belog luka, isečeni na kriške. Kad se izdinstaju, dodajemo oceđen patlidžan.

Kad omekša, dodaje se paradajz iseckan na sitne kockice ili samleven. Sos se začini solju i biberom. Na kraju se dodaje suvo grožđe i zelene masline, iseckane na krugove.

Ostavljamo kapnatu da vri, dok se ne zgusne. Kad bude gotova, njom se puni krompir.

Jelo se servira posuto svežim bosiljkom ili peršunom.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar