Bonapeti.rs»Recepti»Supe»Čorbe»Riblja čorba»Sicilijanska supa od hek oslića

Sicilijanska supa od hek oslića

Marina NordMarina Nord
Kuvar
47012327
Sicilijanska supa od hek oslića1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
45 min.
Ukupno
65 min.
Porcije
6
"Kriminalno ukusna supa od hek oslića, recept koji ne možemo da dočekamo da podelimo sa svim prijateljima"

Potrebni sastojci

  • hek oslić - 700 g, file
  • luk - 2 glavice
  • paradajz - 500 g
  • brašno - 50 g
  • ulje - 100 ml
  • ljute paprike - 2 - 3 komada
  • beli luk - 4 - 5 čenova
  • orasi - 50 g
  • majčina dušica - 1 prstohvat
  • peršun - 5 - 6 strukova
  • sirće - 2 kašike
  • so - 1 prstohvat
  • biber - 4 - 5 zrna
  • sok od limuna - 100 ml
* merne jedinice

Način pripreme

U šerpu se stavlja ulje i u njega se dodaju sitno isečeni luk, beli luk na parčiće i pola paradajza, isečenog na kocke.

Sve se dinsta dok luk ne omekša i paradajz se ne zgusne. Dodaje se brašno i čim se proprži razredi se toplom vodom. Nakon što provri, u bujon se stavlja preostao paradajz isečen na kocke, istucani orasi i riba isečena na porcije.

Nakon što vri 15-20 minuta, začinjava se sitno isečenim peršunom, majčinom dušicom, solju, biberom i sokom od limuna. Gotova supa se servira garnirana sa ljutim paprikama.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: