Paprike punjene paradajzom i mlevenim mesom u rerni

04/09/2017
Mariola Pantelic
odMariola PantelicDžedaj4213
"Super isplativa ideja za punjeno povrće koju ne možemo da vam ne pokažemo "
Priprema20 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno50 min.
Porcije4
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano816
  • Pregledi tokom meseca9
  • Pregledi tokom desmice3
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • mleveno meso - 500 g, mešano svinjsko i teleće u korist telećeg
  • pirinač - četvrtina šolje
  • luk - 1 velika glavica
  • šargarepa - 1 komad, na kocke
  • so - 1 kašičica
  • biber - 1 kašičica
  • nana - 2 prstohvata
  • peršun - pola vezice
  • paprike - 4 komada, zelene
  • paradajz - 2 komada
  • biber - miks zrna
  • paradajz - pola konzerve, na kocke
  • maslinovo ulje - za kuvanje
  • morska so - za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

Mleveno meso se začini usitnjenim lukom, šargarepama na sitne kocke, pirinčem, solju, biberom, nanom i peršunom. Dodaje se i malo vode i meša se dok ne postane homogeno.

Paprike se očiste od semenki. Paradjz se očisti od poklopca i kašičicom se iskopa. Unutrašnjost se iseče na sitno i sačuva za nadev.

Svaka paprika se napuni nadevom od mlevenog mesa, takođe i paradajz. Stave se u posudu za pečenje, prelivaju se sačuvanim nadevom i dopunjuju se paradajzom iz konzerve.

Punjene paprike se prelivaju mlazom maslinovog ulja, doliva se i voda zbog kuvanja. Soli se morskom solju, posipa se miksom od zrna bibera.

Peče se na 180 stepeni oko 30 minuta.

PS: Mleveno meso nikad prethodno ne obrađujem na ringli.slični recepti ovde

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti