Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Piletina»Pečeno domaće pile sa krompirom i arpadžikom

Pečeno domaće pile sa krompirom i arpadžikom

Vanya GeorgievaVanya Georgieva
Guru
1k2584k
Pečeno domaće pile sa krompirom i arpadžikom
Fotografije: Vanya Georgieva
2 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
80 min.
Ukupno
100 min.
Porcije
6
"I sa piletom iz prodavnice će da valja, ali najukusnije će biti sa domaćim piletom"

Potrebni sastojci

  • pileće meso - 1 kg (bataci, plećke)
  • krompir - 1 kg
  • luk - 1 komad
  • arpadžik - 1 šolja
  • šargarepa - 1 komad
  • paradajz sok - 1 flaša (paradajz pire)
  • čubar
  • biber
  • bujon - 1 kockica, pileći
  • aleva paprika
  • ulje
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Meso stavite u šerpu da provri, nakon čega skupljate penu, dodajete bujon i ostavljate da vri oko 20 minuta.

Oljuštite krompire i isecite na krupne kocke, luk na sitno, a apardžik oljuštite.

U posudu za pečenje sipajte malo ulja, krompir, luk, apardžik, šargarepu i paradajz sok, promešajte i pospite čubrom i po želji biberom i alevom paprikom. Dodajte bujon u kome se kuvalo meso, da prelijete krompir.

Na kraju poređajte meso, pospite alevom paprikom i stavite parčiće maslaca. Pecite dok voda ne uvri i dok meso ne porumeni.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: