Škampi na žaru

Jelena AndonovJelena AndonovPočetnik
07/09/2017
"Neponovljiva marinada! I obavezno servirajte sa belim vinom "
Priprema30 min.
Kuvanje15 min.
Ukupno45 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano294
  • Pregledi tokom meseca14
  • Pregledi tokom sedmice3
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • škampi - 400 g (repovi), skuvani i oljušteni
  • čeri paradajz - 200 g
  • za marinadu
  • sok od limuna - 6 kašika
  • soja sos - 4 kašike
  • maslinovo ulje - 6 kašika
  • beli luk - 1 čen
  • smeđi šećer - 1 kašičica
  • so
  • biber
* merne jedinice

Način pripreme

Za marinadu sjediniti u odgovarajućoj posudi sok od limuna, soja sos, maslinovo ulje, pasiran čen belog luka, smeđi šećer, i biber i so po ukusu.

Škampe ostaviti u marinadi najmanje 30 minuta, pa ih povremeno okretati.

Štapiće za ražnjiće namazati maslinovim uljem i nanizati redom škampe i čeri paradajz. Četkom ih ponovo premazati marinadom, pa ih peći na roštilju sa obe strane, dok ne budu gotovi.

Servirati ih tople sa dobro ohlađenim pićem - belim vinom, uzom, votkom - izbor je Vaš!

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar