Način pripreme
Zamesimo testo tako što u posudu stavljamo kiselu pavlaku, sipamo mlaku vodu u promešamo.
Dodajemo umućeno jaje, šećer so, prašak za pecivo i suvi kvasac.
Sitno izrendamo kačkavalj i njega stavljamo u smesu za testo, nastavljamo da mešamo. Postepeno posipamo brašno, koliko je potrebno da se dobije elastično testo.
U gotovo testo dodajemo mekani kravlji maslac iz nekoliko puta i nastavljamo da mesimo, dok ne upije testo.
Posipamo po malo brašna, dok ne dobijemo testo koje se ne lepi i oblikujemo loptu. Uvijamo najlonom ili krpom i ostavljamo da nadođe.
Od nadošlog testa pravimo male lopte, svaku lagano razvučemo i rukama oblikujemo đevreke. Pržimo u umereno ugrejanom ulju sa obe strane, dok ne dobiju zlatnu boju.
Serviramo sa kiselim mlekom. Možete servirati sa medom, slatkom, sirom ili šarenom solju. Spolja su hrskavi, a unutra vazdušasti i meki.