Bonapeti.rs»Recepti»Pecivo»Đevreci»Prženi đevreci sa sirom

Prženi đevreci sa sirom

Gergana  GeorgievaGergana Georgieva
Guru
2406087762
Prženi đevreci sa sirom
Fotografije: Gergana Georgieva
1 / 3
29/10/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
30
"Dan je svetliji i veseliji sa 1-2 topla, pržena đevreka sa sirom"

Potrebni sastojci

  • jaja - 2 komada
  • kiselo mleko - 1 šolja
  • soda - 1/2 kašičice
  • ulje - 2 supene kašike
  • so - 1 prstohvat
  • šećer - 1/2 kašičice
  • sir - 100 g
  • aleva paprika - 1/2 kašičice
  • origano - 1 - 2 prstohvata, mleven
  • brašno - 500 g
  • ulje - za prženje
* merne jedinice

Način pripreme

Umutite jaja sa solju, šećerom, alevom paprikom i origanom. U kiselo mleko stavite sodu, promešajte i kad nadođe sipajte u jaja.

Dodajte ulje i mrvljeni sir i pomešajte smesu. Prosejte brašno i napravite udubljenje. U njega sipajte smesu i zamesite meko testo.

Razvucite testo na koru debljine oko 1.5 cm i uz pomoć čaše sa oštrim ivicama izrežite krugove, a nakon toga manjom čašom izrežite rupice, tako da se dobije đevrek.

Pre nego što sečete čašama, potopite ivice u brašno, da se testo ne lepi po njima. Ugrejte ulje na vatri i u njega stavite đevreke.

Ulja treba da bude više, da ne izgore. Kad se ispeku sa jedne strane, okrenite ih na drugu.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: