Picatilja

Nina Ivanova IvanovaNina Ivanova Ivanova
Šef kuhinje
5141122k141
Picatilja
Fotografije: Nina Ivanova Ivanova
1 / 4
08/09/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
3
"Skoro kao pica, ali s tortiljama E, nema takvog delikatesa"

Potrebni sastojci

  • tortilje - 6 komada, pljosnate pite
  • paradajz sos - 100 g
  • sveži sir - 200 g, meki (ili mocarela)
  • origano - 2 kašike, suv
  • salama - 100 g pikantna španska kobasica ili druga kobasica po izboru
  • maslinovo ulje - 3 kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Stavite jednu tortilju na radnu površinu. Sipajte 2 kašike paradajz sosa preko tortilje u razmažite dobro kašikom. Pospite suvim origanom. Isecite kobasicu na tanke parčiće.

Poređajte preko paradajz sosa. Pospite parčićima mocarele. Zagrete na umerenoj vatri na ringli tiganj s nelepljivim dnom. Sipajte jednu kašiku maslinovog ulja. Razmažite dobro drugom tortiljom.

Stavite namazanu tortilju preko druge s paradajz sosom i mocarelom. Stavite na tiganj i zapecite s jedne strane dok pritiskate špatulom da se zalepi sir pri rastapanju od toplote.

Nakon pet minuta okrenite špatulom i zapecite i s druge strane dok se ne dobije zlatasta boja. Isecite nožem za picu na parčiće.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: