Način pripreme
Operemo, očistimo čorbačijske papričice i paprike. Isečemo ih na srednje velike parčiće. Isto tako isečemo i bamiju. Patlidžan nakon što isečemo na kocke, stavljamo u posoljenu vodu da otklonimo iz njega gorčinu, ako je ima. Bamiju sečemo na kružiće.
U posudu u kojoj ćemo kuvati sipamo malo ulja i vodu. Nakon što se zagreju počinjemo da dinstamo povrće odvojeno. Prvo prodinstamo čorbadžijske papričice. Ja dodajem bar jednu ljutu papričicu, da jelo bude pikantnija.
Nakon što se prodinstaju papričice, izvadimo ih u drugu posudu i poklopimo poklopcem da ostanu meke i da dobro upiju arome. Tako uradimo s paprikama, već oceđenim patlidžanom i bamijom.
Na kraju izdinstamo paradajz koji smo prethodno samleli ili isekli na sitno. Nakon što se i on izdinsta dodajemo alevu papriku i brašno razmućeno u vodi. Mešamo i dolivamo postepeno toplu vodu. Procedura je kao za običan paradajz sos. Začinjavamo solju.
Nakon što provri sos, vraćamo u njega svo povrće. Ostavljamo jelo da se krčka na tihoj vatri.
Na kraju posipamo sitno iseckanim peršunom.