Bonapeti.rs»Recepti»Jela od Povrća»Letnje jelo s čorbadžijskim papričicama

Letnje jelo s čorbadžijskim papričicama

Albena AsenovaAlbena Asenova
Guru
8032563k249
Letnje jelo s čorbadžijskim papričicama
Fotografije: Albena Asenova
1 / 3
11/09/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
90 min.
Porcije
6
"Aromatično jelo sa aromom miholjskog leta i pikantnim ukusom smelih avantura!"

Potrebni sastojci

  • čorbadžijske paprike - 10 komada
  • paprike - 7 - 8 komada
  • bamija - 1 šaka
  • patlidžan - 1 komad
  • paradajz - 1 komad
  • aleva paprika - 1 kašika
  • brašno - 2 - 3 kašike
  • ulje
  • so
  • peršun
* merne jedinice

Način pripreme

Operemo, očistimo čorbačijske papričice i paprike. Isečemo ih na srednje velike parčiće. Isto tako isečemo i bamiju. Patlidžan nakon što isečemo na kocke, stavljamo u posoljenu vodu da otklonimo iz njega gorčinu, ako je ima. Bamiju sečemo na kružiće.

U posudu u kojoj ćemo kuvati sipamo malo ulja i vodu. Nakon što se zagreju počinjemo da dinstamo povrće odvojeno. Prvo prodinstamo čorbadžijske papričice. Ja dodajem bar jednu ljutu papričicu, da jelo bude pikantnija.

Nakon što se prodinstaju papričice, izvadimo ih u drugu posudu i poklopimo poklopcem da ostanu meke i da dobro upiju arome. Tako uradimo s paprikama, već oceđenim patlidžanom i bamijom.

Na kraju izdinstamo paradajz koji smo prethodno samleli ili isekli na sitno. Nakon što se i on izdinsta dodajemo alevu papriku i brašno razmućeno u vodi. Mešamo i dolivamo postepeno toplu vodu. Procedura je kao za običan paradajz sos. Začinjavamo solju.

Nakon što provri sos, vraćamo u njega svo povrće. Ostavljamo jelo da se krčka na tihoj vatri.

Na kraju posipamo sitno iseckanim peršunom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni:

Top recepti