Konzervisano letnje jelo

Катарина КнежевићКатарина КнежевићPočetnik
04/01/2018
"Gotovo letnje jelo, kome je potrebno samo da se ugreje, 1-2 jajeta i neko sa kime ćete ga podeliti!"
Priprema30 min.
Kuvanje60 min.
Ukupno90 min.
Porcije6
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano291
  • Pregledi tokom meseca3
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • paprike - 2 kg, crvene
  • paradajz - 1 kg
  • luk - 3 - 4 glavice, srednje veličine
  • so
  • šećer - 2 supene kašike
  • ulje - 1 šolja
  • aleva paprika - 1 supena kašika
  • beli luk - 3 - 4 čena
* merne jedinice

Način pripreme

Očistite semenke na paprikama i ispecite ih. Poparite ih u najlon kesi i oljuštite. Očistite luk i isecite ga na kockice-

U odgovarajućoj posudi ugrejte ulje i propržite luk.

Kad dobije lepu braon boju, dodajte alevu papriku i paprike, a na kraju oljušten i sitno iseckan paradajz.

Sipajte 1 šolju vode /ako je potrebno, dodajte još malo/ i kuvajte dok povrće ne omekša i jelo ne ostane na masti.

Začinite solju, dodajte šećer.

Dodajte oljuštene čenove belog luka.

Pripremite suve tegle i napunite ih sa hladnim jelom. Dobro zatvirite i kuvajte 15 minuta.

Gotove tegle čuvajte na tamnom i hladnom mestu.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar