Kakao kolač sa čokoladnom glazurom

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
10k
99
652
13/09/2017
"Ukusan domaći kolač od maslaca sa medom i mnooogo čokolade, ne može da vam se ne svidi"
Priprema20 min.
Kuvanje60 min.
Ukupno80 min.
Porcije12
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano616
  • Pregledi tokom meseca0
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Radi se mikserom i kalupom za kolač razmera 23/13.

Umuti se maslac sa šećerom i vanilom dok ne pobeli. Jedno po jedno se dodaju jaja, dok se nakon svakog kratko muti mikserom. Dodaje se kakao, rastvoren u vreloj vodi.

Brašno se proseje, dodaju se prašak za pecivo, so, sveže mleko i dodaju se u osnovno testo. Meša se u homogenu smesu, koja se sipa u podmazan kalup za kolače, pokriven papirom za pečenje.

Peče se na 170 stepeni oko 55-60 minuta. Proverava se čačkalicom da li je gotovo. Ohladi se.

Preliv: čokolada s maslacem i jednom kašičicom meda se rastapa na pari na slabom stepenu ringle. Nakon što se ohladi, ali ne i da se stegne, kašikom se pažljivo preliva preko gornje strane hladnog kolača.

Zagladi se i ostavlja na nekoliko sati na hladnom. Ovaj čokoladni kolač je veoma lepe, fine strukture, mek, vlažan i miriše na kakao i čokoladu.

Koristila sam elektronsku vagu za tačno merenje gramaža onako kako je naznačeno u receptu.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar