Čigre

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
8818
3
13/09/2017
"A znate li zašto ih zovemo čigre? Zato što su toliko ukusni da će vam se odmah zavrteti svet "
Priprema30 min.
Kuvanje20 min.
Ukupno50 min.
Porcije8
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano269
  • Pregledi tokom meseca3
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting3 od 5

Potrebni sastojci

  • maslac - 200 g
  • šećer u prahu - 100 g
  • šećer - 100 g, kristal
  • jaja - 2 komada
  • brašno - 300 g
  • vanila
  • Krem za lepljenje
  • maslac - 100 g
  • šećer u prahu - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Žumanca se umute sa šećerom u prahu dok ne pobele. Dodaje se maslac (muti se dok ne pobeli), nakon toga brašno i vanila. Zamesi se srednje meko testo.

Ako je neophodno dodaje se još brašna. Razvija se kora debljine 5 mm i seče se na krugove malom čašom. Ja lično koristim poklopac od konjaka.

Belanca se umute u sneg. Dodaje se šećer (kristal) i muti se dok se ne dobije krem gustine kao za puslice. Na svaki krug se našprica umućeno belance. Odozgo se stavlja malo muskatnog oraščića.

Peku se u slaboj rerni dok blago ne porumene. Nakon što se ispeku slepljuju se običnim kremom od maslaca. A njega spremamo tako što mutimo omekšali maslac sa šećerom u prahu po ukusu.

Rejting

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar