Brza piletina sa pavlakom i kiselim krastavčićima

Jelena AndonovJelena AndonovDžedaj93711
14/09/2017
"Skuvajte nešto brzo i lako, jer temelj porodične sreće čine vreme provedeno sa bližnjima i ukusna hrana "
Priprema10 min.
Kuvanje20 min.
Ukupno30 min.
Porcije2
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano476
  • Pregledi tokom meseca2
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Kisele krastavčiće naseći na male kockice, a pileće grudi na komadiće. Oljuštiti čenove belog luka i usitniti ih. Zagrejati ulje na tiganju, da ne bude mnogo vruće, pa staviti beli luk.

Dinstati ga nekoliko sekundi, i paziti da ne izgori. Dodati i piletinu (ja ovde dodajem mleveni biber).

Nakon što piletina pobeli, dodati kisele krastavčiće. Sačekati da se ispari sos koji se je stvorio, pa dodati vino. Na tihoj vatri sačekati da vino provri.

Dodati i pavlaku, sačekati da se sjedini, pa posuti kari i dodati kačkavalj - može da bude narendan ili nasečen na kockice. Nakon što se istopi, skloniti jelo sa vatre.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar