Način pripreme
Pileće meso se skuva. Ja koristim batake, krilca, iznutrice.
Luk se iseče na sitno. Šargarepe se oljušte i iseku na šajbne, paradajz se oljušti i iseče na kocke.
Da bi bilo brže i lakše zastružem kožu nožem i oljuštim. Paprika se seče na kocke ili štapiće. Bulgur i pirinač se preliju vrelom vodom na 10 minuta i nakon toga se procede.
Luk se dinsta u 100 ml maslinovog ulja (za kuvanje) Kada omekša, dodaju se šaragrepe, paprike i paradajz. Ako je neophodno dodaje se malo bujona, da ne zagori.
Nakon 10 minuta dodaje se bulgur s pirinčem i preliva se sa 4 do 4 i po šolje pilećeg bujona. Po želji za bolji ukus dodajte i kocke bujona.
Ostavlja se da se krčka na slaboj vatri 5-10 minuta i prebaci se u posudu za pečenje. Odozgo se poređa meso i peče se u zagrejanoj rerni na 180 stepeni dok ne bude gotovo.
Pri serviranju se posipa peršunom isečenim na sitno.