Bonapeti.rs»Recepti»Glavna Jela»Sarme»Posne sarme sa bulgurom, pirinčem i pečurkama

Posne sarme sa bulgurom, pirinčem i pečurkama

Potrebitel#184319Potrebitel#184319
Inovator
1471947335
Posne sarme sa bulgurom, pirinčem i pečurkama
Fotografije: Potrebitel#184319
1 / 2
09/01/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Kuvanje
50 min.
Ukupno
75 min.
Porcije
4
"Najukusnije sarmice na svetu su one koje neko s ljubavlju pripremi za vas, posebno ako su sa aromatičnim nadevom sa bulgurom, pirinčem i pečurkama"

Potrebni sastojci

  • kiseli kupus - 1 glavica
  • pirinač - 100 g, beli
  • pirinač - 100 g, braon
  • bulgur - 100 g
  • so
  • aleva paprika
  • ulje
* merne jedinice

Način pripreme

Pirinač i bulgur očistite i operite. Propžite lagano na dnu šerpe i sipajte vodu. Sačekajte da nabubri i dodajte isečene pečurke i začine.

Sačekajte dok pečurke ne omekšaju i dok se pirinač ne skuva.

Isecite listove kupusa na 3 dela, dovoljno da uvijete sarmice. Stavite na svaki po malo nadeva i dobro uvijte da nadev ne izađe.

U šerpu poređajte sarme i poklopite tanjirom. Sipajte vodu i raso, ako kupus još uvek nije dovoljno kiseo. Kuvajte dok kupus ne omekša.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: