Bonapeti.rs»Recepti»Glavna Jela»Musaka»Musaka sa tikvicama, pirinčem i bulgurom

Musaka sa tikvicama, pirinčem i bulgurom

MarianaMariana
Šef kuhinje
261682k53
Musaka sa tikvicama, pirinčem i bulgurom
Fotografije: Mariana
1 / 3
12/02/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
90 min.
Porcije
5
"Ako treba da odaberemo omiljenu vegetarijansku musaku, ova je onda definitivno među favoritima"

Potrebni sastojci

  • pirinač - 1/2 šolje, krupni beli
  • bulgur - 1/2 šolje, turski
  • tikvice - 1 komada, sveže
  • beli luk - 2 čena
  • luk - 1 glavica
  • ulje - 1/2 šolje
  • mirođija - 1/2 šolje, sveža
  • so - po ukusu
  • biber - po ukusu
  • kiselo mleko - 2/3 čaše
  • jaja - 2 komada
  • brašno - 1 kašika
  • voda - 4 šolje
* merne jedinice

Način pripreme

Očistimo luk i čenove belog luka i sečemo ih na sitno. Tikvice sečemo na male kocke, ne sklanjajući koru. Mirođiju sečemo na sitno.

Stavljamo ulje u šerpu ili duboki tiganj i zagrevamo ga. Unutra stavljamo luk i beli luk i dinstamo ih.

Očistimo i operemo pirinač i bulgur. Koristimo turski bulgur (nalomljen žućkaste boje). Dodajemo i bulgur i često mešamo. Pirinać treba da bude prozračan.

Prelivamo toplom vodom. Začnjavamo solju po ukusu i biberom takođe po ukusu. Stavljamo i mirođiju i mešamo. Uzimamo posudu za pečenje i prebacujemo unutra. Stavljamo da se peče u zagrejanoj rerni na 200 stepeni.

Kada su pirinač i bulgur skoro upili vodu, vadimo iz rerne. U posudi umutimo jaja, kiselo mleko, brašno pomoću viljuške. Stavljamo so po ukusu u preliv.

Sipamo preko jela ravnomerno i pečemo dok ne bude gotovo.

Sečemo na parčiće i serviramo.

Nek vam je slatko!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: