Način pripreme
Očistimo luk i čenove belog luka i sečemo ih na sitno. Tikvice sečemo na male kocke, ne sklanjajući koru. Mirođiju sečemo na sitno.
Stavljamo ulje u šerpu ili duboki tiganj i zagrevamo ga. Unutra stavljamo luk i beli luk i dinstamo ih.
Očistimo i operemo pirinač i bulgur. Koristimo turski bulgur (nalomljen žućkaste boje). Dodajemo i bulgur i često mešamo. Pirinać treba da bude prozračan.
Prelivamo toplom vodom. Začnjavamo solju po ukusu i biberom takođe po ukusu. Stavljamo i mirođiju i mešamo. Uzimamo posudu za pečenje i prebacujemo unutra. Stavljamo da se peče u zagrejanoj rerni na 200 stepeni.
Kada su pirinač i bulgur skoro upili vodu, vadimo iz rerne. U posudi umutimo jaja, kiselo mleko, brašno pomoću viljuške. Stavljamo so po ukusu u preliv.
Sipamo preko jela ravnomerno i pečemo dok ne bude gotovo.
Sečemo na parčiće i serviramo.
Nek vam je slatko!