Bonapeti.rs»Recepti»Hleb i testa»Pogača»Pogača sa limunadom i kiselim mlekom

Pogača sa limunadom i kiselim mlekom

Stoyanka  RusenovaStoyanka Rusenova
Autor
1k2507k
Pogača sa limunadom i kiselim mlekom
Fotografije: Stoyanka Rusenova
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
90 min.
Porcije
6
"Eto, ovako se sa limunadom pravi neverovatna pogača, a vi nemojte zaboraviti da zapišete recept"

Potrebni sastojci

  • brašno - 1 kg
  • jaja - 2 komada + 1 žumance
  • ulje - 1 šolja
  • kiselo mleko - 1 šolja
  • limunada - 1 šolja
  • sveži kvasac - 20 g
  • topla voda - 100 ml
  • maslac - za premazivanje tepsije
  • sveže mleko - 2 kašike
  • so - 1 kašika
* merne jedinice

Način pripreme

Da naraste kvasac, razmutite ga u toplu vodu, pa dodajte 4 - 5 kašike brašna i 1 kašičicu šećera.

Pomešajte sve tečne sastojke - jaja, ulje, kiselo mleko, limunadu. Sve dobro promešajte.

Tečnim sastojcima dodajte brašno i so.

Stavite testo u posudu, koju ste prethodno premazali uljem i neka duplo naraste.

Ponovo ga zamesite i napravite kiflice, koje ćete premazati sa malo maslaca.

Poređajte kiflice jedne do drugih u nauljanu tepsiju i ostavite ih da ponovo narastu.

Kada pogača naraste, premažite je umućenim mlekom i žumancetom i preko posipajte susam.

Stavite u rernu sa ventilatorom i pecite na 170 stepeni, dok ne bude gotova.

S vremena na vreme proverite drvenim ražnjićem da li je gotova.

Pecite dok ne porumeni.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: