Bonapeti.rs»Recepti»Pite»Pita Savijača»Pita sa limunadom i ovsenim mekinjama

Pita sa limunadom i ovsenim mekinjama

VILI-Violeta MatevaVILI-Violeta Mateva
Autor
2k4989k431
Pita sa limunadom i ovsenim mekinjama
Fotografije: VILI-Violeta Mateva
1 / 3
13/09/2022
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
25 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
25
"Odličan doručak ili čast sa prijateljima je ova pita sa limunadom i ovsenim mekinjama!"

Potrebni sastojci

  • kore - 14 komada
  • ulje - 1 kašičica
  • kiselo mleko - 300 g
  • soda za hleb - 1/2 kašičice
  • ovsene mekinje - 1 supena kašika
  • sir - 250 g, izmrvljen
  • jaja - 4 komada
  • limunada - 100 ml
  • susam - 1 supena kašika
  • kravlji maslac - 30 g
* merne jedinice

Način pripreme

Za ovu retro pitu u posudi se mute jaja viljuškom, dodaje se kiselo mleko sa umućenom sodom i nakon što se izmeša, odvajaju se 4 supene kašike smese za odozgo.

U smesu od jaja se dodaje izmrvljeni sir i ovsene mekinje.

Uzimaju se dve kore, prva se posipa sa 2-3 mlaza ulja, stavlja se druga kora i raspoređuje se nadev po celoj kori.

Uvija se u rolat i poređa se u široku tepsiju. Tako se oblikuje 7 rolata.

Nasecka se na komadiće, odozgo se maže smesom od odvojene smese sa jajima i limunadom.

Tu i tamo se pospu komadići maslaca i susam.

Pita sa sirom se peče u zagrejanoj rerni na 180°C dok ne postane zlatkasta.

Izvadi se tepsija, blago se poprska vodom i pokriva se krpom.

Odličan doručak ili čast sa prijateljima je ova pita sa limunadom i ovsenim mekinjama!

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: