Raskošan beli hleb

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj69803
14/09/2017
"Raskošan hleb sa neodoljivom koricom i aromom, koji će vas omamiti "
Priprema15 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno45 min.
Porcije1
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano232
  • Pregledi tokom meseca2
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • brašno - 650 g, belo
  • kvasac - 7 g, suvi
  • maslinovo ulje - 1 kašika
  • so - 1 i po kašičica
  • šećer - 1 kašičicca
  • topla voda - 320 ml
* merne jedinice

Način pripreme

Rerna - 200-220 stepeni;

Kalup za kolač s papirom za pečenje 28/12 cm;

U brašnu se pravi udubljenje i sipa se kvasac, so, šećer i maslinovo ulje. Meša se. Naliva se voda i zamesi se testo. Ako se testo lepi dodaje se još do 1 kašika brašna. Testo se oblikuje u debeli fitilj i stavlja se u kalup sa papirom za pečenje.

Ostavlja se da naraste oko 1 sat.

Nakon toga se zagreva rerna na 220 stepeni i peče se oko 30 minuta.

Hladi se u kalupu 10-15 minuta i vadi da se potpuno ohladi.

Beleška: Raskošan beli hleb. Pre nekog vremena sam objavila recept Francuski beli hleb za toster, ali kao što sam i pretpostavila, niko nije probao da ga ponovi jer je težak za pravljenje, za razliku od ovog recepta koji je veoma lak i dosta je približan francuskom hlebu.

Raskošna hrskava korica, aroma veže pečenog domaćeg hleba. Zaslužuje da se proba, osim toga toliko je jednostavann i brz. Može potpuno da se radi mikserom, kao što sam ja uradila, može i rukom da se zamesi ova mala količina brašna.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar