Bonapeti.rs»Recepti»Hleb i testa»Beli hleb sa suncokretovim semenkama

Beli hleb sa suncokretovim semenkama

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k88017k
Beli hleb sa suncokretovim semenkama
Fotografije: Yordanka Kovacheva
1 / 6
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
25 min.
Ukupno
35 min.
Porcije
8
"Ništa ne može da se poredi sa hrskavom koricom i jedinstvenom aromom upravo ispečenog domaćeg hlaba. Ovaj ovde ima i suncokretove semenke - ne čekajte, već se bacite na posao"

Potrebni sastojci

  • brašno - 300 g + za posipanje
  • kvasac - 10 g, živ
  • voda - 200 ml
  • ulje - 1 kašičica + za mazanje ruku
  • so - 2 prstohvata
  • med - 10 g
  • suncokretove semenke - 4 kašike, izvršite + za posipanje (sirove, oljuštene)
* merne jedinice

Način pripreme

1. Rastvorite med i kvasac u blago zagrejanoj vodi i promešajte. Ostavite da naraste 5 minuta.

2. Prosejte brašno, pomešajte sa solju i napravite udubljenje, u koje sipate narasli kvasac, malo ulja i suncokretove semenke - iseckane.

3. Zamesite meko i dobro hidrirano testo. U početku će se lepiti jer ima više vode, ali pri dužem mešenjeu, bar 5 minuta, dobiće elastičnost. Namažite ruke da predupredite lepljenje ili koristite mikser sa nastavcima za testo (u tom slučaju mesite samo 3-4 minuta). Ako je potrebno dodajte i malo brašna, ali ne preterujte.

4. Oformite izduženi hlepčić i stavite ga u namazan visoki kalup od standardnih za tortu pravougaonog oblika.

Ostavite hleb da raste i naraste 40-50 minuta.

5. Pospite hleb sa još suncokretovih semenki i malo brašna i gurnite u rernu zagrejanu na 180 stepeni na 25 minuta ili dok korica ne dobije zlatastu preplanulost.

6. Izvadite iz kalupa beli hleb sa semenkama suncokreta, stavite da se ohladi na rešetki i isecite na vašoj trpezi.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: