Brza turšija u teglama od 3 litra

Toni AleksovToni AleksovDžedaj18202
18/09/2017
"Što je veća tegla sa turšijom, to će turšija duže trajati "
Priprema60 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno90 min.
Porcije2
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano6 629
  • Pregledi tokom meseca235
  • Pregledi tokom sedmice113
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • paradajz - paprika - 3 kg
  • šargarepa - 1 kg
  • zeleni paradajz - 10 komada
  • čorbadžijska paprika - 10 komada
  • celer
  • kornišoni - 5 - 6 komada
  • marinada za 2 tegle od 3 litra
  • voda - 3 l
  • sirće - 2 šolje
  • šećer - 1 šolja
  • so - 1 šolja
  • piment - 10 zrna
  • biber - 20 zrna
  • lovorov list - 3 - 4 komada
  • aspirin - 4 komada (2 po tegli)
  • mirođija
  • listovi smokve - 4 komada
* merne jedinice

Način pripreme

Operite paradajz-papriku, očistite je od semena i nasecite je na komade. Šargarepu oljuštite i nasecite na kolutove, zeleni paradajz na polumesece, a kornišone na krupne kolutove.

Povrće promešajte u velikoj posudi. Nasecite vezu celera i rukama promešajte sve.

U veliku šerpu sipajte 3 litra vode (14 šolja). Dodajte vinsko sirće, šećer, so, piment, biber i lovorov list.

Ugrejte sve na vatri i mešajte dok se ne istope so i šećer, skinite sa vatre i lagano prohladite.

Na dno tegli od 3 litra stavite po 2 oprana lista od smokve i grančicu ili cvet mirođije. Punite tegle naseckanim povrćem do vrha i tu i tamo ubacite po 2-3 čorbadžijske paprike.

Prelijte marinadom do ivice tegle i u svaku teglu stavite po 2 aspirina. Zatvorite celofanom, promućkajte i ostavite na hladnom mestu.

Prvih nekoliko dana promućkajte tegle, a ako je potrebno, dolijte još marinade. Probajte marinadu i ako je potrebno dodajte još soli i začina po vašem ukusu.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar