Pustinjska torta

Milena AleksandrovaMilena Aleksandrova
Inovator
20633836
Pustinjska torta4 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
8
"Laka torta sa keksom i kremom - isecite parče, skuvajte kafu i da će vam biti odličan"

Potrebni sastojci

  • puding - 3 kesice, vanila
  • šećer - 2 šolje
  • maslac - 1 pakovanje
  • sveže mleko - 1 litar
  • voda - 5 kašika
  • kokosovo brašno - 1 šolja
  • bademi - 1 šolja, mleveni
  • keks - 1 šolja, mleven, sa maslacem
* merne jedinice

Način pripreme

Mleko sipajte u šerpu i stavite da se zagreje.

Rastvorite sve tri kesice pudinga, zajedno sa šećerom, u vodi. Kada mleko proključa, smesu sa pudingom isipajte i mešajte, dok se ne zgusne.

Kada je krem gotov, dodajte mu maslac i mutite mikserom 5 minuta. Neka krem malo odstoji i podelite ga na tri dela.

U prvi deo sipajte mleven keks, u drugi - mlevene bademe, a u treći - kokosovo brašno.

U tepsiju sipajte smesu sa keksom i poravnajte. Preko nje smesu sa bademima i ponovo poravnajte. Na kraju sipajte smesu sa kokosom, poravnajte i stavite tortu u frižider da se stegne.

Pre serviranja tortu ukrasite po želji.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: