Divlja turšija

Tanja RadmanovacTanja RadmanovacНовак56
19/09/2017
"Laka turšija bez kuvanja, uz koju ćete meziti tokom hladnih zimskih meseci"
Priprema40 min.
Kuvanje5 min.
Ukupno45 min.
Porcije3
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano2 151
  • Pregledi tokom meseca20
  • Pregledi tokom sedmice4
  • Rejting3 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Povrće operite, šargarepe ogulite i isecite na kolutiće.

Paprike očistite od semenki i isecite na kolutiće. Karfiol podelite na ružice, celer i svež peršun sitno iseckajte. Povrće sve zajedno promešajte rukama, da se lepo pomeša.

U šerpu sipajte 1 šolju sirćeta, 5 kašika morske soli, 4 kašike šećera, zrna pimenta i zrna bibera. Kada se so i šećer otope, sklonite sa vatre i sipajte 1 l mlake vode.

Na dno tegle od 3 l stavite 3 aspirina, poređajte iseckano povrće i prelijte ohlađenom salamurom. Zatvorite.

Na dn dve manje tegle stavite po 1 aspirin, napunite ih sa povrćem i prelijte marinadom. Ako je potrebno, dolijte još vode.

Dva-tri dana, kada ste u mogućnosti, okrećite tegle i čuvajte ih na hladnom mestu. Od navedenih sastojaka se dobija ono što vidite na slikama.

Rejting

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar