Turske mekane slane pogačice

Tanja RadmanovacTanja Radmanovac
Džedaj
2k
36
11
314
19/09/2017
"Toliko su meke ove kiflice, da ne smemo otkriti koliko se mogu pojesti odjednom "
Priprema40 min.
Kuvanje15 min.
Ukupno55 min.
Porcije30
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano4 325
  • Pregledi tokom meseca53
  • Pregledi tokom sedmice5
  • Rejting3 od 5

Potrebni sastojci

  • sveže mleko - 250 ml
  • kvasac - 25 g, svež
  • šećer - 1 kašika
  • so - 1 kašičica
  • maslac - 125 g, otopljeni
  • ulje - 250 ml
  • jaja - 2 komada
  • brašno - 600 g
  • sir - oko 150 g
  • susam - 2 kašike
* merne jedinice
Slana Testa

Način pripreme

U činiju sipajte zagrejano mleko, šećer, izmrvljen kvasac i dve kašike brašna. Špatulom blago promešajte, pokrijte i ostavite tako 10 minuta.

Smesu isipajte u kuhinjski robot i dodajte so i dva jajeta bez jednog žumanceta. Promešajte špatulom.

Maslac otopite i pomešajte ga sa uljem. U tankom mlazu ga dodajte smesi i pustite mešalice za testo. Postepeno dodajte brašno. Čim dobijete meko testo koje se ne lepi, izvadite ga.

Testo isecite na 30 lopti. Svaku lopticu stavite na dlan i spljoštite je. Zatim stavite malo mrvljenog sira i zatvorite.

Tepsiju obložite papirom za pečenje i poređajte pogačice sa spojem prema dnu, tako da ima prostora među njima. Ako je potrebno, uzmite i drugu tepsiju.

Žumance posebno umutite sa dve kašike vode, premažite pogačice i posipajte susam preko.

Pecite u zagrejanoj rerni na 190 stepeni oko 15 minuta.

Rejting

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar