Način pripreme
Mikserom jaja dobro umutite sa šećerom i dodajte griz i ulje. Nakon toga dodajte vanilin šečer i brašno koje ste prosejali zajedno sa praškom za pecivo.
Promešajte drvenom špatulom. Na kraju dodajte orahe i ponovo promešajte. Uzmite odgovarajuću tepsiju i počnite sa ređanjem kora. Stavite polovinu kora pa nadev i preko poređajte preostale kore.
Otopite pakovanje maslaca i prelijte baklavu. Stavite u zagrejanu rernu da se peče na 180 stepeni. Kada je gotova, ostavite baklavu da se ohladi i isecite je na kvadrate. Napravite sirup. U šerpu sipajte vodu, dodajte šećer i sačekajte da proključa.
Neka ključa 10 minuta, a zatim dodajte vanilin šećer. Treba da se malo ohladi, koliko da ne bude vruć, pa prelijte ohlađenu baklavu. Neka tako odstoji 5 sati, a najbolje bi bilo ako prenoći.