Bonapeti.rs»Recepti»Pite»Malaj (rumunska pita sa kukuruznom brašnom)

Malaj (rumunska pita sa kukuruznom brašnom)

Malaj (rumunska pita sa kukuruznom brašnom)
Fotografije: Veselina Konstantinova
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
25 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
6
"Pripremite je za doručak ili kao dodatak nekoj sočnoj domaćoj gozbi"

Potrebni sastojci

  • za testo
  • kukuruzno brašno - 250 g
  • brašno - 4 supene kašike, belo
  • maslac - 5 supenih kašika, rastopljen
  • sir - 150 g
  • so - 1 supena kašika
  • šećer - 1 supena kašika
  • sirće - 1 supena kašika
  • kiselo mleko - 1 šolja
  • soda bikarbona - 1 kašičica
  • za preliv
  • kiselo mleko
  • jaja - 3 komada
  • ulje - za premazivanje pleha
  • brašno - za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

Umutite jaja uz pomoć miksera, dodajte so i šećer.

Dodajte sir, rastopljeni maslac, mleko i maslac.

Dodajte postepeno kukuruzno brašno i belo brašno, zajedno sa sodom i sirćetom. Mešajte dok se ne dobije gusta smesa, kao za kolač.

Smesu sipajte u namazan pleh, posut brašnom.

Pecite u prethodno ugrejanoj rerni na oko 180 stepeni oko 25 minuta.

Umutite jaja i dodajte kiselo mleko. Promešajte i prelijte pitu. Zapecite na gornjem grejaču dok ne dobije zlatnu boju.

Pre serviranja isecite na parčiće odgovarajuće veličine.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: