Seoska pileća čorba

Tanja RadmanovacTanja RadmanovacНовак56
21/09/2017
"Neće moći bez jedne - dve kriške belog hleba "
Priprema20 min.
Kuvanje70 min.
Ukupno90 min.
Porcije4
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano1 104
  • Pregledi tokom meseca18
  • Pregledi tokom desmice3
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Piletinu skuvajte sa solju i kockom bujona u vodi dok ne bude gotovo meso, izvadite iz bujona, sačekajte da se ohladi, uklonite kosti i sitno iseckajte.

Bujon ostavite po strani. Brašno, alevu papriku i začine pomešajte sve zajedno.

U dubok tiganj sipajte maslinovo ulje i maslac da se zagreju. Beli luk sitno iseckajte i stavite u tiganj na nekoliko sekundi da se proprži, pa mu zatim dodajte smesu od brašna i začina.

Postepeno im dodajte malo od bujona koji ste odvojili, mešajući sve vreme dok ne dobijete homogenu smesu.

Na kraju dodajte iseckano meso, ostavite ga da proključa i sklonite sa vatre. Na kraju posipajte peršunom.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar