Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Piletina»Kaša»Seoska pileća čorba

Seoska pileća čorba

Sia RibaginaSia Ribagina
Šef kuhinje
6121512k
Seoska pileća čorba
Fotografije: Iliana Dimova
2 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
70 min.
Ukupno
90 min.
Porcije
4
"Neće moći bez jedne - dve kriške belog hleba"

Potrebni sastojci

  • pileći bataci - 2 komada
  • maslinovo ulje - 1 kašika
  • maslac - 1 kašika, kravlji
  • brašno - 3 kašike
  • aleva paprika - 1 kašika
  • bujon - 1 kocka, pileći
  • biber - po želji
  • so - po želji
  • majčina dušica - 1 prstohvat
  • kurkuma - 1 kašičica
  • peršun - nekoliko struka
  • beli luk - 3 čena
* merne jedinice

Način pripreme

Piletinu skuvajte sa solju i kockom bujona u vodi dok ne bude gotovo meso, izvadite iz bujona, sačekajte da se ohladi, uklonite kosti i sitno iseckajte.

Bujon ostavite po strani. Brašno, alevu papriku i začine pomešajte sve zajedno.

U dubok tiganj sipajte maslinovo ulje i maslac da se zagreju. Beli luk sitno iseckajte i stavite u tiganj na nekoliko sekundi da se proprži, pa mu zatim dodajte smesu od brašna i začina.

Postepeno im dodajte malo od bujona koji ste odvojili, mešajući sve vreme dok ne dobijete homogenu smesu.

Na kraju dodajte iseckano meso, ostavite ga da proključa i sklonite sa vatre. Na kraju posipajte peršunom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: