Bonapeti.rs»Recepti»Jela od povrća»Terin»Terin sa pečenim paprikama, kačkavaljem i jajima

Terin sa pečenim paprikama, kačkavaljem i jajima

Stoyanka  RusenovaStoyanka Rusenova
Autor
1k2507k
Terin sa pečenim paprikama, kačkavaljem i jajima
Fotografije: Stoyanka Rusenova
3 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
3
"Ako mu napravite ovo jelo, uvek će biti vaš"

Potrebni sastojci

  • paprike - 10 komada, velike crvene (pečene)
  • sir - 200 g
  • jaja - 4 komada
  • kačkavalj - 100 g
  • peršun - 2 - 3 struka
  • so
  • ulje - za mazanje
  • Za sos
  • kiselo mleko - 1 šolja
  • beli luk - 1 čen
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Namažemo terin uljem sa svih strana.

Prepolovimo svaku papriku na dva dela i stavimo na dno i zidove gledajući da deo paprike ostane van kalupa. Odvojimo deo paprika da bi stavili na nadev.

U posudi pomešamo jaja, kačkavalj, sir i peršun isečen na sitno. Mutimo dobro.

Deo nadeva sipamo u kalup, stavljamo odvojene paprike i sipamo drugi deo smese.

Savijamo krajeve, koje smo ostavili, na unutra, tako da se prekrije sama smesa. Stavljamo terin u rernu i pečemo na 200 stepeni dok ne bude gotovo.

Za sos: Oljuštimo beli luk i provučemo ga kroz presu. Pomešamo sa kiselim mlekom i promešamo. Serviramo terin sa sosom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: