Bonapeti.rs»Recepti»Palačinke»Slane Palačinke»Zapečena sočna palačinka sa pilećim mesom

Zapečena sočna palačinka sa pilećim mesom

Velichka ShtarbanovaVelichka Shtarbanova
Šef kuhinje
246551k72
Zapečena sočna palačinka sa pilećim mesom
Fotografije: Velichka Shtarbanova
1 / 2
26/09/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
2
"Može se jesti kao predjelo, a može i kao glavno jelo Izuzetno ukusno"

Potrebni sastojci

  • za palačinke
  • jaja - 2 - 3 komada
  • sveže mleko - 1 šolja
  • ulje - 1 kašičica + za podamzivanje tiganja prilikom pečenja
  • so - prstohvat
  • brašno - dodajte onoliko, koliko je potrebno da se dobije smesa za palačinke normalne gustine
  • za nadev
  • majonez - 2 - 3 supene kašike
  • kiseli krastavčići - 2 komada
  • kukuruz - 2 šećerac iz konzerve
  • pileće meso - skuvano (količina po vašoj želji)
  • topljeni sir - 2 supene kašike
  • kačkavalj - 100 g + izrendan kačkavalj za ukras
  • pavlaka za kuvanje - 2 - 3 supene kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Od jaja, svežeg mleka, ulja, soli i brašna napravite običnu smesu za palačinke. Ispecite palačinke u namazanom tiganju.

U zavisnosti od veličine tiganja i debljine palačinaka, dobićete minimum 2 komada.

Svaku namažite majonezom, pospite kiselim krastavićem, isečenim na kockice, kukuruzom, sitno iseckanim pilećim mesom, topljenim sirom i kačkavaljem.

Uvijte dva kraja palačinaka (da ne izađe nadev) i uvijte u rolat.

Uvijene palačinke stavite u namazan pleh. Prelijte sa malo pavlake za kuvanje, pospite rendanim kačkavaljem i pecite u prethodno ugrejanoj rerni.

Možete koristiti ostatak od pečenog pileta, pilećih šnicli - prosto ih sitno iseckajte

Servirano ovako je ukusno toplo predjelo. Ako odlučite da dodate salatu - paradajz, krastavci ili zelena - imaćete glavno jelo.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: