Bonapeti.rs»Recepti»Turšija»Zimnica»Turšija od celih sitnih paradajza

Turšija od celih sitnih paradajza

Daniela RusevaDaniela Ruseva
Kuvar
22453950
Turšija od celih sitnih paradajza
Fotografije: Daniela Ruseva
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Ukupno
30 min.
Porcije
9
"Šarena turšija za zimu sa celim paradajzom Još jedan odličan predlog naše korisnice Danijele"

Potrebni sastojci

  • za 9 tegli
  • paradajz - 2 kg zeleni i roze /veoma sitni/
  • karfiol - 1 glavica /ne mnogo velika/
  • šargarepa - 1 kg
  • celer - 1 veza
  • još sastojaka za svaku teglu
  • so - 1 supena kašika
  • šećer - 2 supene kašike
  • sirće - 6 supenih kašika
  • biber - 10 - ak zrna
  • beli luk - 3 čena
  • aspirin - 2 komada
  • seme slačice - 1 prstohvat
* merne jedinice

Način pripreme

Izaberite veoma sitan paradajz - zeleni i roze. Moji su paradajz-zalogaj. Operu se, a karfiol se iskida na ružice. Šargarepa se sastruže, opere i iseče na krugove reckastim nožem.

Ovako pripremljeno povrće se rasporedi u tegle, ređa se naizmenično. Ako želite isecite celer ili stavite po jedan ceo struk. Ako je glavica, ona se može iseći na kiške.

U svaku teglu se stavljaju i začini, po jedna ravna supena kašika soli i dve ravne supene kašike šećera. Stavljaju se po dve tablete i sirće. Na kraju se sipa hladna voda.

Tegle se dobro zatvaraju metalnim poklopcem. Narednih 5 dana tegle se mućkaju.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: