Bonapeti.rs»Recepti»Riba»Punjeni Šaran»Lak punjeni šaran po bakinom receptu

Lak punjeni šaran po bakinom receptu

TopatoTopato
Glavni urednik
211
Lak punjeni šaran po bakinom receptu1 / 3
27/09/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
90 min.
Porcije
6
"Iz bakine kuhinje - najukusniji recept za šarana za Sv. Nikolu"

Potrebni sastojci

  • šaran - 2 kg
  • krompir - 1 kg
  • orasi - 100 g
  • luk - 3 glavice, crni
  • pirinač - 1 šoljica
  • mirođija
  • so
  • aleva paprika
* merne jedinice

Način pripreme

Orahe i luk sitno iseckajte, a krompir iseckajte na kockice. Pirinač skuvajte.

Luk propržite da omekša, dodajte pirinač, orahe, so, mirođiju (može i čubar ili peršun), alevu papriku. Sve promešajte i napunite šarana. Zašijte ga.

Šarana stavite u nauljanu tepsiju. Krompir posolite i poprskajte uljem, a zatim stavite oko šarana, tj. sa strane. Pecite dok ne bude gotovo.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: