Krompir sa topljenim sirom

Mariola PantelicMariola PantelicPočetnik
03/12/2017
"Tako pripremljeni, pečeni krompirići se bukvalno tope u ustima"
Priprema10 min.
Kuvanje60 min.
Ukupno70 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano6 957
  • Pregledi tokom meseca21
  • Pregledi tokom sedmice1
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • krompir - oko 2 kg
  • so
  • biber - kašičica
  • beli luk u prahu - pola kašičice
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • čubar - 1 kašika
  • ulje - 3 kašike
  • sveže mleko - 250 ml
  • topljeni sir - 200 g
* merne jedinice

Način pripreme

Isečeni krompir se stavlja u posudu za pečenje. Posipa se svim začinima i uljem i meša se.

Sipa se voda do polovine krompira. Peče se na 180 stepeni dok ne bude gotovo.

Za to vreme se stavljaju mleko i sir na ringlu. Meša se dok se sir blago ne istopi.

Ovom smesom se preliva gotov krompir. Peku se još oko 10 minuta na 200 stepeni.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar