Čorba sa brokolijem, tikvicama i čija semenkama

Tanja RadmanovacTanja Radmanovac
Džedaj
2k
36
11
298
01/10/2017
"Zdrava čorba, puna korisnih materija i veoma dobra za one koji su na dijeti "
Priprema15 min.
Kuvanje15 min.
Ukupno30 min.
Porcije1
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano1 865
  • Pregledi tokom meseca18
  • Pregledi tokom sedmice10
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • tikvice - 1 komad
  • brokoli - 1 šolja
  • peršun - 6 - 7 struka
  • bel luk - 1 čen
  • pavlaka za kuvanje - 3 kašike
  • so - po želji
  • biber - 2 prstohvata
  • čia semenke - 2 kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Tikvicu ogulite, isecite je na komadiće i stavite u malu šerpu. Prelijte vodom, koliko da ogrezne i posolite malo, pa kuvajte na umerenoj vatri oko 10 minuta.

Pe mnuta pre nego što sklonite sa vatre, dodajte iseckane cvetove brokolija i blanširajte, tako da sačuvaju zelenu boju.

Dodajte krupno seckan peršun i sklonite sa vatre. Sipajte u blender ili sokovnik smesu, dodajte pavlaku za kuvanje, 1-2 prstohvata bibera, čen belog luka i ispasirajte dok ne dobijete homogenu smesu.

Čorbu isipajte u činiju, dodajte semenke čie, koje ste prethodno potopili u hladnoj vodi i dobili smesu kao gel, pa promešajte.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar