Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Iznutrice»Grickalice uz pivo»Hrskave pileće džigerice sa sosom od belog luka

Hrskave pileće džigerice sa sosom od belog luka

ažurirano:
Anika VoitAnika Voit
Šef kuhinje
215411k
Hrskave pileće džigerice sa sosom od belog luka
Fotografije: Anika Voit
1 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
4
"Pileće džigerice sa sosom od belog luka su odlično meze za pivo, koje će okupiti sve oko stola na jedan prijatan razgovor."

Potrebni sastojci

  • pileće džigerice - 500 g
  • brašno - 6 supenih kašika, belo
  • kukuruzno brašno - 3 supene kašike
  • ulje - za prženje
  • so - po ukusu
  • ZA SOS
  • majonez - 6 supenih kašika
  • kiselo mleko - 3 supene kašike
  • beli luk - 2 čena
  • so - 1/2 kašičice
* merne jedinice

Način pripreme

Očistite džigerice i isecite na dva dela. Potopite u hladnu vodu na sat vremena. Nakon toga lepo operite tekućom vodom. Ocedite u đevđiru.

U dubokoj posudi pomešajte dve vrste brašna. Dodajte so i biber po ukusu.

Ugrejte ulje u tiganju.

Svaku džigericu pre nego što stavite se prži lepo pospite brašnom i istresite višak.

Pažljivo stavite džigerice posute brašnom i pržite dok ne budu gotove. Gotove džigerice stavite u tanjir, obložen ubrusom. Upiće višak masnoće iz njih.

Za sos od belog luka pomešajte majonez i kiselo mleko. Začinite izgnječenim čenovima belog luka i soli po ukusu. Dobro promešajte i ostavite u odgovarajućoj posudi za serviranej.

Hrskave pileće džigerice su odlično meze uz pivo.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: