Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Iznutrice»Grickalice uz pivo»Hrskave pileće džigerice sa sosom od belog luka

Hrskave pileće džigerice sa sosom od belog luka

Anika VoitAnika Voit
Šef kuhinje
215351k65
Hrskave pileće džigerice sa sosom od belog luka
Fotografije: Anika Voit
1 / 4
15/05/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
4
"Pileće džigerice sa sosom od belog luka su odlično meze za pivo, koje će okupiti sve oko stola na jedan prijatan razgovor"

Potrebni sastojci

  • pileće džigerice - 500 g
  • brašno - 6 supenih kašika, belo
  • kukuruzno brašno - 3 supene kašike
  • ulje - za prženje
  • so - po ukusu
  • ZA SOS
  • majonez - 6 supenih kašika
  • kiselo mleko - 3 supene kašike
  • beli luk - 2 čena
  • so - 1/2 kašičice
* merne jedinice

Način pripreme

Očistite džigerice i isecite na dva dela. Potopite u hladnu vodu na sat vremena. Nakon toga lepo operite tekućom vodom. Ocedite u đevđiru.

U dubokoj posudi pomešajte dve vrste brašna. Dodajte so i biber po ukusu.

Ugrejte ulje u tiganju.

Svaku džigericu pre nego što stavite se prži lepo pospite brašnom i istresite višak.

Pažljivo stavite džigerice posute brašnom i pržite dok ne budu gotove. Gotove džigerice stavite u tanjir, obložen ubrusom. Upiće višak masnoće iz njih.

Za sos od belog luka pomešajte majonez i kiselo mleko. Začinite izgnječenim čenovima belog luka i soli po ukusu. Dobro promešajte i ostavite u odgovarajućoj posudi za serviranej.

Hrskave pileće džigerice su odlično meze uz pivo.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: