Način pripreme
Isecite kobasicu na komade debljine oko 1 cm. Ugrejte maslinovo ulje na umerenoj vatri i pržite komade oko 5 minuta, dok kobasica ne promeni boju.
Izvadite komade kobasice i u istom ulju propržite začine - kumin, kurkumu, kari i čili (ili sitno iseckanu ljutu papriku).
Dodajte luk i beli luk, prethodno sitno iseckani i paradajz pire i dinstajte oko 5 minuta, dok povrće ne omekša. Dodajte pirinač i lepo promešajte, da se pokrijte začinima.
Dodajte vino i bujon. Ostavite da provri i vratite proprženu kobasicu. Začinite solju i biberom. Pokrijte posudu poklopcem, ako je posuda odgovarajuća za rernu ili prespite jelo u vatrostalnu činiju i pokrijte folijom ili poklpcem.
Stavite u prethosno ugrejanu rernu na 190 stepeni i pecite 20 minuta ili dok pirinač ne omekša.
Adaptirano od Good Food