Bonapeti.rs»Recepti»Glavna Jela»Pirinač u Rerni»Aromatičan pirinač sa kobasicom

Aromatičan pirinač sa kobasicom

Nina Ivanova IvanovaNina Ivanova Ivanova
Šef kuhinje
5141122k141
Aromatičan pirinač sa kobasicom
Fotografije: Nina Ivanova Ivanova
1 / 5
29/09/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
35 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
4
"Izazov je da pripremite ovako ukusan pirinač, ali smo sigurni da ćete uspeti"

Potrebni sastojci

  • kobasica - 4 komada, sirova od svinjskog mesa
  • luk - 2 glavice
  • beli luk - 2 čena
  • pirinač - 225 g, basmati
  • belo vino - 125 ml
  • bujon - 600 ml, pileći
  • kumin - 2 kašičice, mleven
  • kurkuma - 1 kašičica, mlevena
  • kari - 1/2 kašičice u prahu
  • čili - 1 kašičica ili 1 mala ljuta crvena paprika
  • paradajz pire - 2 supene kašike
  • maslinovo ulje - 4 supene kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Isecite kobasicu na komade debljine oko 1 cm. Ugrejte maslinovo ulje na umerenoj vatri i pržite komade oko 5 minuta, dok kobasica ne promeni boju.

Izvadite komade kobasice i u istom ulju propržite začine - kumin, kurkumu, kari i čili (ili sitno iseckanu ljutu papriku).

Dodajte luk i beli luk, prethodno sitno iseckani i paradajz pire i dinstajte oko 5 minuta, dok povrće ne omekša. Dodajte pirinač i lepo promešajte, da se pokrijte začinima.

Dodajte vino i bujon. Ostavite da provri i vratite proprženu kobasicu. Začinite solju i biberom. Pokrijte posudu poklopcem, ako je posuda odgovarajuća za rernu ili prespite jelo u vatrostalnu činiju i pokrijte folijom ili poklpcem.

Stavite u prethosno ugrejanu rernu na 190 stepeni i pecite 20 minuta ili dok pirinač ne omekša.

Adaptirano od Good Food

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: