Bonapeti.rs»Recepti»Glavna jela»Kiseo kupus sa piletinom i pirinčem

Kiseo kupus sa piletinom i pirinčem

Potrebitel#167180Potrebitel#167180
Kuvar
10029359
Kiseo kupus sa piletinom i pirinčem
Fotografije: Vanya Georgieva
2 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
45 min.
Ukupno
65 min.
Porcije
4
"Specijalan predlog za ručak za sve, koji su zakleti obožavaoci bugarske seoske kuhinje"

Potrebni sastojci

  • kiseli kupus - 1 glavica
  • pileće meso - 4 - 5 porcija
  • pirinač - 150 g
  • ulje - za zapržavanje
  • aleva paprika - 1 supena kašika
  • ljute paprike - 1 suva (po želji)
* merne jedinice

Način pripreme

U šerpu stavljam ulje i propržim meso sa svih strana. Dodajemo iseckan kupus i ljutu papriku, sipam vodu i kuvam sat i po. Da nema mnogo tečnosti. Pravim zapršku.

U posudi ugrevam ulje, ali ne mnogo, da ne izgori aleva paprika, skidam sa vatre i stavljam papriku, mešam i stavljam u kupus.

Promešam jelo. Odozgo posipam pirinač i kuvam na tihoj vatri, ne meša se dok se pirinač ne skuva.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: