Način pripreme
1. Iseckajte luk i praziluk i pržite u ugrejanom ulju na srednjoj vatri;
2. Za to vreme isecite glavicu kupusa na tanke trakice, a pirinač dobro operite tekućim vodom da se skine skrob;
3. Izrendajte paradajz i dodajte u meni luk i praziluk. Pržite još 2-3 minuta i dodajte pirinač. Mešajte oko 2 minuta i stavite kupus i začine;
4. Sipajte 2 šolje vode i pojačajte vatru. Čim tečnost ispari prebacite u pleh i stavite još 2 šolje vode (ako volite mekan pirinač i da nabubri, možete dodati više tečnosti.)
5. Pecite u prethodno ugrejanoj rerni na 185 stepeni, dok ne ostane na masti (oko 20 minuta);
6. Umutite jaja sa kiselom pavlakom i solju i sa ovom smesom prelijte jelo. Pecite na kratko.
7. Servirajte posuto svežim, iseckanim peršunom.
Prijatno!