Način pripreme
Ćureći bataci se veoma dobro operu.
Stavljaju se u šerpu, dodaje se lovorov list - 3 komada i so.
Prelivaju se vodom i kuvaju se dok bataci ne budu polugotovi, tako što pse eriodično peni voda.
Kupus se sitno isecka, kočnjevi se ne seku.
Sipa se u tepsiju u kojoj će se peći. Dodaje se lovorov list - 3 komada i aleva paprika. Veoma dobro se meša.
Odozgo se ređaju bataci. Zaliva se vodom do pola.
Tepsija se uvija u foliju. Peče se 40 minuta na 180 stepeni.
Pirinač se pere dok voda ne postane bistra.
Nakon čega se dodaje u kiseli kupus, tako što se u lopticama stavlja u tepsiju.
Preliva se tečnošću iz tepsije.
Nastavlja da se peče ćuretina sa kupusom ispod folije još 40 minuta, nakon čega se skida folija.
Kiseo kupus sa pirinčem i ćurećim batacima se peče 20 minuta na 160 stepeni.