Način pripreme
Uzmite jednu posudu i u nju stavite kiselo mleko, senf, med, iscedite pola limuna, začinite solju i biberom i dodajte sitno iseckani beli luk. Dobro promešajte i ostavite u frižideru dok prirpemate druge stvari.
Isecite piletinu na tanak žilijen, stavite u jednu posudu i začinite maslinovim uljem, solju, biberom i alevom paprikom, dobro promešajte i ostavite 5-10 minuta. Za to vreme isecite krastavac na tanak žilijen, a paradajz na tanak polumesec i posolite.
Stavite tiganj da se ugrejte na visokoj temperaturi i kad se ugrejte stavite piletinu - pripremajte 5-6 minuta, neprestano mešajte. Nakon toga izvadite piletinu, razbijte jaja u isti tiganj i kuvajte 3 minuta.
Uzmite jedan lavaš, namažite sosom, nakon toga u centar stavite od piletine, jaja i povrća i uvijte, izvucite napred, isecite po sredini i gotovo. Neka vam je slatko sa mojim zdravim donerima.
Pogledajte takođe kako se prave brzi bezglutenski doneri? Obavezno pogledajte i kako se marinira meso za donere.