Kolač od patišpanja sa suvim grožđem

02/10/2017
"Neverovatno mekan i aromatičan kolač bez sastojaka za nadolaženje!"
Priprema30 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno70 min.
Porcije14
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano2 361
  • Pregledi tokom meseca29
  • Pregledi tokom sedmice8
  • Rejting3 od 5

Potrebni sastojci

  • jaja - 6 komada
  • šećer - 1 šolje
  • ulje - 3 supene kašike
  • vanila - 1 komada
  • limun - 1 komada, kora
  • brašno - 1 1/2 šolje
  • suvo grožđe - 1 šaka
  • kakao - 2 kašičice
* merne jedinice

Način pripreme

U posudu razbijte jaja i dodajte šećer, stavite posudu na paru i mutite mikserom 15 minuta dok se ne dobije mekana i nežna smesa. Uz neprestano mešanje dodajte ulje, vanilu i izrendanu koru limuna, mešajte dok se ne dobije homgena smesa.

Ostavite mikser, spatulom lagano mešajte odozdo na gore, dodajte u etapama prosejano brašno dok potpuno ne upije.

Namažite kalup za kolač mekanim maslacem. Uzmite suvo grožđe u šaku i jedno po jedno uzimajte njima mekani maslac i lepite po dnu i ivicama kalupa.

Sipajte 1/3 smese u kalup i odozgo pospite kroz cediljku 1 kašičicu kakaoa. Preko njega 1/3 smese i ponovo kakao, završite poslenjom trećinom smese.

Stavite kalup u prethodno ugrejanu rernu na 150 stepeni i pecite dok ne bude gotovo, proverite čačkalicom za zube.

Nevetovatno mekan i aromatičan kolač bez sastojaka za narastanje.

Rejting

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar