Sterilizovano pripremljeno povrće za jela sa tikvicama

03/10/2017
"Ukusan predlog za praktične domaćice - od bašte do špajza i uvek pri ruci - pripremljeno povrće za jela sa tikvicama "
Priprema25 min.
Kuvanje35 min.
Ukupno60 min.
Porcije10
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano123
  • Pregledi tokom meseca1
  • Pregledi tokom desmice1
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Količina sastojaka je približna, zato što zavisi od veličine povrća.

Operemo povrće. Tikvice isečemo na kockice srednje veličine. Šargarepu očistimo, oljuštimo i sečemo namale kockice.

Paradajz krupnije izrendajte. Mirođiju sitno iseckajte.

U čiste i suve tegle poređamo do 1/2 tegle tikvice. Dopunimo šargarepom i do 1 cm od ivice mlevenim paradajzom.

Poželjno je da kašikom promešamo smesu u tegli da se povrće slegne i ako je potrebno sipa se salsa od paradajza.

Odozgo dodajte po 2 supene kašike mirođije. Zatvaramo tegle i sterilizujemo 35 minuta.

Sa ovim pripremljenim povrćem za zimu pripremam tikvice sa pirinčem, grčku pitu sa feta sirom i tople supe za dušu.

* Ako su tikvice domaće, nemojte ih ljuštiti, isecite ih sa korom, koja krije vredne minerale.

* Ako je paradajz iz vaše bašte - sameljite ga u blendederu ili u mašinici za mlevenje mesa.

*Nikad ne stavljam so u konzerve sa povrćem, zato što so dodatno kvari konsistenciju isečenih sastojaka, osim kad je u pitanju termička obrada. A i nekad se zaboravi da ima soli u konzervi i jela se presole.

* Po proceni i ukusu možete dodati i peršun.slični recepti ovde

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar