Način pripreme
Krompir se oljušti i izrenda, stavlja se u veliku posudu i preliva hladnom vodom, da ne pocrni. Luk se sino isecka u duboku posudu i pomeša sa nanom, solju i ujem.
Sa brašnom, vodom i prstohvatom soli se zamesi meko testo. Testo se deli na dva dela, razvuku se dve tanke kore prema veličini pleha u kome će se peći patatnik. Kad se kore razvuku, krompir se procedi dobro.
Proceđeni krompir stavljamo u posudu sa lukom i začinima i promešamo. Pleh se osuši i obilno se namaže uljem, nakon toga se stavlja jedna kora, sipamo celu količinu smese od krompira, ravnomerno rasporedimo po celoj kori. Nakon toga stavljamo drugu koru.
Odozgo se kora premaže uljem, da bi se dobila hrskava korica. Peče se u ugrejanoj rerni na 100 stepni. Kad se pleh stavi u rernu, povećavamo na 150 stepeni 30 minuta, nakon toga 220 stepeni 10 minuta. (Vreme i temperatura uavise od rerne).