Patatnik sa krompirom

22/04/2017
"Jedan tradicionalan bugarski recept koji bar jednom morate probati!"
Priprema25 min.
Kuvanje60 min.
Ukupno85 min.
Porcije8
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano4 831
  • Pregledi tokom meseca13
  • Pregledi tokom desmice0
  • Rejting3 od 5

Potrebni sastojci

  • krompir - 1, 5 kg
  • maslac - 125 ml kravlji, može i biljna masnoća
  • luk - 200 g crnog luka
  • biber - samleven, po ukusu
  • so - po ukusu
  • jaja - 1 - 2 komada
  • sir - 150 - 200 g
  • kiselo mleko - za servis
* merne jedinice

Način pripreme

Oljuštite, operite krompir i narendajte ga sitno, posolite ih po ukusu.

Stavite sitno iseckan luk da se izdinsta u 1/2 ugrejanog ulja i dodajte narendan krompir.

Začinite mlevenim biberom i dobro promešajte.

Skinite sa vatre i pomešajte sa umučenim jajima i sirom.

Smesa se dobro promeša i sipa u pleh.

Odozgo se poređaju kriške masalca i peče se dok ne dobije prijatnu preplanulost u umereno ugrejanoj rerni.slični recepti ovde

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar