Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Piletina»Pile sa paradajzom i belim lukom

Pile sa paradajzom i belim lukom

Nina Ivanova IvanovaNina Ivanova Ivanova
Šef kuhinje
5221342k
Pile sa paradajzom i belim lukom
Fotografije: Nina Ivanova Ivanova
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
75 min.
Porcije
3
"Dajte iskusnoj kuvarici nekoliko pilećih bataka i slobodu da improvizuje i spremiće vam takvu gozbu, da ćete prste polizati"

Potrebni sastojci

  • pileći bataci - 3 komada (podeljeni na 6 delova)
  • paradajz - 800 g, iseckan (iz konzerve)
  • šećer - 1 kašičica
  • peršun - 1 veza
  • beli luk - 3 čena
  • brašno - 2 kašike
  • so
  • biber
* merne jedinice

Način pripreme

Svaki pileći batak operite, osušite i isecite na pola. Posipajte preko so i biber.

Stavite u zagrejanu rernu posoljene batake sa malo ulja i vode da se peku na 200 stepeni oko 30 minuta, dok ne porumene.

Dodajte brašno, promešajte i neka se zapeče sa batacima.

Dodajte konzervu paradajza sa malo vode, belog luka i šećerom i dobro promešajte.

Pecite još oko 15 - 20 minuta, dok se sos ne zgusne i na kraju posipajte sitno iseckan peršun.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: