Krem sa ovsenim pahuljicama, cimetom i kokosom

10/10/2017
"Malo drugačiji i veoma zdrav krem, koji možete jesti bez griže savesti za figuru "
Priprema15 min.
Kuvanje15 min.
Ukupno30 min.
Porcije4
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano788
  • Pregledi tokom meseca8
  • Pregledi tokom desmice8
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • ovsene pahuljice - 300 g, krupne
  • sveže mleko - 700 ml
  • šećer - 200 g
  • cimet - 1/2 kašičice
  • kokosovo brašno - 2 supene kašike + još za posipanje
  • jaja - 2 koamda
  • godži bobice - za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

Potopite ovsene pahuljice u vodu, tako će omekšati. Nakon toga ih ocedite iz vode. Stavite sveže mleko da provri i dodajte šećer. Mešajte dok se šećer ne rastopi.

Dodajte ovsene pahuljice, smanjite vatru i ostavite da vri.

Za to vreme odvojite žumanca od belanaca i umutite žumanca viljuškom. Dodajte ih u mleko sa ovsenim pahuljicama i intenzivno mešajte žicom.

Na kraju dodajte cimet i kokos i nastavite da mešate dok se cimet ne rastvori, zato što neka ostaju tačkice.

Isključite ringlu i ostavite da vri. Sipajte krem čaše i pospite kokosom i godži bobicama.slični recepti ovde

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar