Domaće pile u đuvečari
bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Piletina»Đuveč»Domaće pile u đuvečari

Domaće pile u đuvečari

Domaće pile u đuvečari
Fotografije: Jordanka Taseva
10/10/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema20 min.
Kuvanje90 min.
Ukupno110 min.
Porcije6
"Pile u đuvečari i to ne bilo kakvo, nego domaće - ne postoji ništa ukusnije"

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Očistite pile i isecite ga na porcije. Poređajte ga u đuvečaru.

Oljuštite i operite krompir, isecite ga na kockice srednje veličine i dodaje u pile. Oljuštite i izrendajte paradajz, dodajte u đuvečaru. Oljuštite šargarepu i isecite na kockice, stavite i njih.

Oljuštite patlidžan i isecite na male kockice. Očistite paprike od semenki i isecite na trakice. Operite i isecite luk.

Stavite svo povrće u đuvečaru, dodajte so, biber i čubar po ukusu.

Prelijte vodom, pokrije đuvečaru i savite u rernu na 200 stepeni.

Proveravajte meso - kad se odvoji od kostiju je gotovo.

Servirajte toplo.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni: