Bonapeti.rs»Recepti»Glavna jela»Janija»Krompir paprikaš sa boranijom

Krompir paprikaš sa boranijom

Sevdalina IrikovaSevdalina Irikova
Šef kuhinje
5301523k
Krompir paprikaš sa boranijom
Fotografije: Iliana Dimova
2 / 8
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
5
"Ne mnogo zahtevan predlog za večeru, koji ćemo svi obavezno iskoristiti"

Potrebni sastojci

  • boranija - 200 g
  • bujon - 2 šolje od povrća
  • krompir - 3 komada
  • paradajz - 1 komad, roze
  • šargarepa - 1 komad
  • paprike - 1/2 komada
  • paprike - 1/2 komada, žuta
  • aleva paprika - 1/2 kašičice
  • luk - 2 glavice /manje/
  • masnoća - 4 supene kašike, biljna
  • brašno - 1 supena kašika
  • peršun - 2 supene kašike, svež
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Dobro operemo povrće. Očistimo šargarepu, prepolovimo paprike i izvadimo semenke. isečemo krajeve boranije, i isečemo na kratke komade.

U odgovarjaućoj šerpi dinstamo ulje i luk, iseckan na sitne kockice. U njega dodajemo malo od bujona.

Kad se luk izdinsta, dodajemo paprike i šargarepu, prethodno isečenu na sitne komade i alevu papriku.

Dodajemo boraniju, a čim se povrće dobro izdinsta sipamo i rendani paradajz.

Čorba se krčka još 5 minuta, nakon toga dodajemo krompir, isečen na krupne komade, sipamo bujon i posolimo.

Ostavljamo je da lagano vri i pre nego što skinemo sa vatre dodajemo brašno pomešano sa malo vode.

Posipamo sitno iseckanim peršunom. Serviramo je ukrašenu povrćem ili salatom u zavisnosti od sezone.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4.5
51
41
30
20
10
Oceni: