Način pripreme
Prvo pripremamo testo. Isečemo maslac na kockice u posudu i sipamo brašno. Rukama počinjemo da mesimo, dok se ne dobiju mrvice. Sipamo vodu i so i nastavljamo da mesimo rukama.
Kad se oblikujte testo, stavljamo u mali okrugao teflonski pleh i počinjemo da pritiskamo da oblikujemo osnovu. Testo treba do pokrije do pola ivice pleha. Stavljamo u frižider i počinjemo da pirpemamo nadev.
Operemo tikvice, ne ljuštimo ih, nego samo skidamo dršku. Uz pomoć sprave za ljuštenje sečemo duge i tanke trakice po dužini.
Šargarepu operemo, očistimo i sečemo na isti način.
Vadimo pleh sa tesom iz frižidera. Počinjemo da ređamo povrće, ređamo red tikvica, red šargarepe spolja ka untra u plehu, oni treba da se stavljaju ispravljeni širokim delom (tako poređano povrće liče na ružu).
Umutimo jaja i pomešamo sa mlekom. Izrendamo kačkavalj i mocarelu i dodajemo i njih. Na kraju dodajemo i so i izgnječen beli luk i promešamo.
Sa ovom smesom pažlljivo prelivamo poređano povrće u plehu, uz pomoć kašike i pazimo da ravnomerno sipamo smesu svuda.
Stavljamo pitu da se peče u prethodno ugrejanoj rerni. Pečemo oko 30 minuta na 160 stepeni, a nakon toga oko 15 minuta na 180 stepeni. Kad se pia ispeče, dobro je da se ohladi i segne - bar 1-2 sata i serviramo.